Központi szabálysértés

„A Gyulai Törvényszék elnöke az Országos Bírósági Hivatal elnöke 2014.OBH.XX.O.3/4. számú intézkedésének végrehajtása érdekében a Szabs. tv. 42/A. §-a alkalmazása céljából,  a következők szerint intézkedett:
 
1. A bíróság elé állítással érkező (Sze. ügycsoportba tartozó) ügyek intézésére
 
a) 2015. január 1. napjától a Gyulai Járásbíróságnak a Battonyai Járásbíróság, a Békési Járásbíróság, a Békéscsabai Járásbíróság, az Orosházi Járásbíróság, a Szarvasi Járásbíróság, a Szeghalmi Járásbíróság helyett megállapított illetékességét megszüntette
 
b) 2015. január 1. napjával a Battonyai Járásbíróság, a Békési Járásbíróság, a Gyulai Járásbíróság, az Orosházi Járásbíróság, a Szarvasi Járásbíróság, a Szeghalmi Járásbíróság helyett a Békéscsabai Járásbíróság illetékességét megállapította.
 
2. A pénzbírság, a helyszíni bírság közérdekű munkára, valamint ezek és a közérdekű munka elzárásra történő átváltoztatása iránti (Szpá.) ügyek továbbá a közérdekű munka elzárásra történő átváltoztatása iránti (Szká.) ügyek intézésére
 
a) 2015. január 12. napjától a Battonyai Járásbíróság, a Békési Járásbíróság, a Békéscsabai Járásbíróság helyett a Gyulai Járásbíróság illetékességét megállapította.
 
3. Az eltérő illetékesség megállapítására vonatkozó rendelkezéseket kizárólag a 2015. január 1. illetve 12. napján vagy azt követően érkező ügyekben lehet alkalmazni.”