Folytatódott a szervezett véradás sorozata a Gyulai Törvényszéken

2017. március 9-én ismét szervezett véradásra került sor a Gyulai Törvényszék Dísztermében. Az immár hagyománynak számító véradás feltételeit – melynek keretében elsősorban bírósági dolgozók és ismerőseik, hozzátartozóik adtak vért – ezúttal is a Gyulai Vérellátó Állomás és a Magyar Vöröskereszt biztosította.

 

A szervezett véradás továbbra is azt a célt szolgálja, hogy a bírósági dolgozók segítséget nyújthassanak azon embertársaiknak, akiknek élete, egészsége a megfelelő mennyiségű vérhez való hozzáférésen múlhat. A stabil vérellátás kiemelt fontosságát felismerve a Gyulai Törvényszék évek óta együttműködik a Bírósági Dolgozók Szakszervezetének Megyei Alapszervezetével és a Magyar Bírói Egyesület Békés Megyei Szervezetével a rendezvény megszervezésében és lebonyolításában.

 

A rendezvény sikerét mutatja, hogy évről évre folyamatosan növekszik a véradáson résztvevők köre. Míg 2016 szeptemberében összesen 21-en adtak vért, a mostani véradáson – a rendelkezésre álló 3 órás időszakban – már 37-en vettek részt. A résztvevők közül ketten irányítottan, kifejezetten munkatársuk felépülése érdekében adtak vért.