Ünnepélyes eredményhirdetés a Gyulai Törvényszék rajzpályázatán

2017. június 16-án ünnepélyes keretek között eredményhirdetést és díjátadó ünnepséget tartottak, ahol a „Bírósági épületek” című rajzpályázatra érkezett színvonalas rajzok alkotói, felkészítő pedagógusaik és hozzátartozóik vettek részt, továbbá jelen voltak a Bíráló Bizottság tagjai is.

 

„Bírósági épületek” címmel a Gyulai Törvényszék elnöke az általános iskolák 5-8. évfolyamos, valamint a középiskolák 9-12. évfolyamos diákjai számára hirdetett rajzpályázatot. A pályázat célja a bírósági hagyományápolás, és az volt, hogy a Békés megyei bírósági épületekről ne csupán fényképeket őrizzünk meg a jövő generáció számára, hanem tehetséges fiatalok által készített alkotásokat is. A pályázaton valamelyik Békés megyében található bírósági épületet, épületrészletet, tárgyalótermet vagy bírósági udvart ábrázoló alkotással lehetett részt venni.

 

Korcsoportonként az első három helyezés került díjazásra, valamint három különdíjat is odaítéltek a Bíráló Bizottság tagjai. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a Gyulai Törvényszék Dísztermében került sor. Az alábbi alkotók munkáit díjazták a két korcsoportban:

 

1. korcsoport (általános iskolák 5-8. osztály)

I. helyezés: Cséffán Nikolett Ildikó (8. osztály)

II. helyezés: Horváth Henriett Hilda (8. osztály)

III. helyezés: Szelezsán Petra Lívia (7. osztály)

 

2. korcsoport (középiskolák 9-12. osztály)

I. helyezés: Gruncsity Virág (9. osztály)

II. helyezés: Bedreag Stefánia (10. osztály)

III. helyezés: Hoffmann Csilla (11. osztály)

 

Színvonalas munkájuk elismeréseként különdíjban részesültek az alábbi tanulók:

Rácz Benjámin (7. osztály)

Sztanovcsák József (7. osztály)

Kállai Virág (5. osztály)

 

 

A pályázat lezárulta után a legszebb alkotások a bírósági folyosókat fogják díszíteni.