A Gyulai Törvényszék büntető ügyszakos versenyzője immáron második alkalommal ért el első helyezést az Országos Pervezetési Verseny Dél-Alföldi Regionális Döntőjében

A Szegedi Ítélőtábla 2019. október 28-án rendezte meg az Országos Pervezetési Verseny Dél-Alföldi Regionális Döntőjét. A megmérettetésen a Gyulai Törvényszék versenyzői előkelő helyezéseket értek el. Büntető ügyszakban a legjobb bíró – immár második alkalommal - dr. Varga Diána lett, míg polgári ügyszakban dr. Miskolczi-Steurer Annamária második helyezést ért el.

A regionális fordulóban a Szegedi Ítélőtábla illetékességi területéhez tartozó Gyulai Törvényszék, Kecskeméti Törvényszék, Szegedi Törvényszék és Szolnoki Törvényszék bírósági fogalmazói és titkárai mérték össze tudásukat polgári és büntető ügyszakban egyaránt. A versenyzőknek valós körülmények között, azonos jogesetek alapján kellett egy-egy bírósági tárgyalást levezetniük. A játékos megmérettetés azon túl, hogy a résztvevők szakmai fejlődését is elősegítette, rendkívül jó hangulatban telt. A versengő „bírák” munkáját az egyes törvényszékekről érkező négy, illetve öt fős csapatok is segítették, akik a bírósági eljárás egy-egy szereplőjét játszották el.

A bírálóbizottságok elnökei, dr. Hegedűs István, a Szegedi Ítélőtábla büntető kollégiumának vezetője, illetve Zanóczné dr. Ocskó Erzsébet, a Szegedi Ítélőtábla polgári ügyszakos tanácselnöke kiemelte, hogy ebben az évben is magas színvonalon zajlott a verseny, ami a versenyzők felkészültségének volt köszönhető.