A koronavírus okozta légúti fertőzés megelőzése és a betegség terjedésének megakadályozása érdekében az ügyfélforgalom szünetelése és a tárgyalások elmaradása a Békés megyei bíróságokon

A 45/2020. (III. 14.) Kormányrendelet 1.§-a alapján a bíróságokon rendkívüli ítélkezési szünet kezdődik 2020. március 15. napjától. A rendkívüli ítélkezési szünetre tekintettel 2020. március 16. napjával kezdődően valamennyi tárgyalás és az ügyfelek megjelenésével járó eljárási cselekmény elmarad a megye bíróságain is.

Tájékoztatom továbbá Önöket, hogy a koronavírus okozta légúti fertőzés megelőzése és a betegség terjedésének megakadályozása érdekében a Gyulai Törvényszék elnökének intézkedése nyomán valamennyi Békés megyei bírósági épület esetén 2020. március 16. napjától az intézkedés visszavonásáig az alábbiak irányadók:

Ezen időponttól a személyes ügyfélforgalom szünetel a Békés megyei bíróság épületekben, az ügyfelek a beadványokat az egyébként reájuk vonatkozó eljárási vagy ügyviteli szabályokból ismert módon nyújthatják be. Ettől függően a beadványokat postai úton, elektronikus úton juttathatják el vagy a bírósági gyűjtőládákban helyezhetik el.

Ezen felül az egyébkénti félfogadási idő alatt a honlapon közzé tett telefonszámokon kérhetnek tájékoztatást. Az intézkedés kiterjed az ügyfélsegítők megtartásának felfüggesztésére is.

G y u l a , 2020. március 15.

                                                                                                          dr. Marton Erika

                                                                                                              sajtószóvivő