Elismerések átadása a Bíróságok Napján

2015. július 15-én, a Bíróságok Napján az Országos Bírósági Hivatalban ünnepélyes keretek között átadásra kerültek a bírák és az igazságügyi alkalmazottak részére az Országos Bírói Tanács által adományozott elismerések. A rendezvényen ünnepi beszédet mondott dr. Darák Péter, a Kúria elnöke, dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, valamint dr. Hámori Attila, az Országos Bírói Tanács soros elnöke, majd az érintettek átvették a díjakat, címadományokat és okleveleket. A Gyulai Törvényszék illetékességi területéhez tartozó bíróságok bírái és igazságügyi alkalmazottai közül összesen heten részesültek elismerésben.

A példaértékű szakmai munkásságára és életútjára figyelemmel Juhász Andor-díj ezüst fokozatát adományozták dr. Gyalogné dr. Varga Évának, a Szarvasi Járásbíróság elnökének, továbbá a Juhász Andor-díj bronz fokozatával ismerték el Tóth Évának, a Gyulai Járásbíróság tisztviselőjének kiemelkedő munkáját. Az Országos Bírói Tanács szakmai kvalitásai alapján tanácsos címet adományozott Kardos Ferencnének, a Gyulai Törvényszék tisztviselőjének.

Bírósági Szolgálatért Oklevelet vehetett át 50 éves bírósági szolgálata alkalmából dr. Csukás Lajos, a Gyulai Törvényszék nyugalmazott bírája és Aranyos Istvánné, a törvényszék Gazdasági Hivatalának tisztviselője, továbbá 45 éves bírósági szolgálata alkalmából Horváth István Ferencné, az Orosházi Járásbíróság írnoka és Spiegel Pálné, a Gyulai Törvényszék Gazdasági Hivatalának tisztviselője.