„Fókuszban a bíróság” – fotópályázat az idei évben is

Dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke az idei évben is meghirdette a „Fókuszban a bíróság” elnevezésű fotópályázatot amatőr fotográfusok részére. A kezdeményezést 2014-ben indították útjára, és a sikerekre tekintettel az idei évben immár harmadik alkalommal hirdetik meg. A beérkezett alkotásokból az elmúlt években az összbírói értekezletek idején vándorkiállításokat rendeztek valamennyi törvényszéken, így a Gyulai Törvényszéken is, ahol bárki megtekinthette a fényképeket.

Több pályázati kategóriában lehet indulni, így az ügyfélközpontú bíróság, a tárgyalóterem és a tárgyalótermi berendezések, valamint a bírósági műkincsek szolgálhatnak a fotók témájaként. A győztes képek alkotóit pénzjutalommal díjazzák.

A pályázat nyílt, azon – a pályázati feltételek elfogadása mellett - bárki részt vehet, aki amatőr fotográfus. Ezért a törvényszék a művek elkészítése érdekében a bírósági sajtószóvivőkkel, illetve sajtótitkárokkal való egyeztetés alapján azok számára is lehetővé teszi a bíróságok nyilvános helyiségeibe történő belépést, akik nem bírósági dolgozók.

A pályaművek beérkezési határideje 2016. november 8. (kedd) 12 óra. Az elkészült képeket – a szükséges mellékletekkel együtt - az Országos Bírósági Hivatal Kommunikációs Osztályán (1055 Budapest, Szalay utca 16. szám) kell benyújtani.

További információk, a jelentkezési lap és a pályázati nyilatkozat, valamint a részletes pályázati feltételek megtalálhatóak a mellékelten csatolt dokumentumokban.