Véradás a Gyulai Törvényszéken

A társadalmi szerepvállalás jegyében 2017. október 4-én ismét szervezett véradásra került sor a Gyulai Törvényszék Dísztermében. Az immár hagyománynak számító véradás feltételeit ezúttal is a Gyulai Vérellátó Állomás és a Magyar Vöröskereszt biztosította.
 
A szervezett véradás továbbra is azt a célt szolgálja, hogy a bírósági dolgozók és a kezdeményezéshez csatlakozó más szervezetek munkatársai segítséget nyújthassanak azon embertársaiknak, akiknek élete, egészsége a megfelelő mennyiségű vérhez való hozzáférésen múlhat. A stabil vérellátás kiemelt fontosságát felismerve a Gyulai Törvényszék évek óta együttműködik a Bírósági Dolgozók Szakszervezetének Megyei Alapszervezetével és a Magyar Bírói Egyesület Békés Megyei Szervezetével a rendezvény megszervezésében és lebonyolításában.
 
A rendezvény sikerét mutatja, hogy egyre több véradó érkezik a bírósági szervezeten kívülről is: többek között a Békés Megyei Főügyészség, a Gyulai Rendőrkapitányság és a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai is részt vettek az eseményen. A következő szervezett véradásra várhatóan 2018 tavaszán kerül sor a Gyulai Törvényszéken.