Garázdaság, zaklatás és testi sértés miatt jogerős ítélet a Battonyai Járásbíróságon

A Battonyai Járásbíróság előtt N. V. vádlott ellen garázdaság vétsége és más bűncselekmények miatt 9.B.59/2018. szám alatt indult büntetőügyben 2018. május 10. napján az alábbi, jogerős ítélet született:

A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat 4 rendbeli garázdaság vétségében, folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntettében, folytatólagosan elkövetett vétségében, valamint testi sértés vétségében. Ezért a vádlottat 1 év 6 hónap börtönre ítélte, amelynek végrehajtását 3 évre felfüggesztette. Kötelezte a vádlottat 17.043,- forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ítéleti tényállást a bíróság a vádiratban foglaltakkal egyezően állapította meg, amelyet az alábbiak szerint lehet röviden összefoglalni:

A vádlott felesége 2018 januárjában költözött Medgyesegyházára megromlott kapcsolatuk miatt Romániából, és itt élettársi kapcsolatot létesített. A vádlott ki akart békülni a feleségével, ezért ő is a településre költözött 2018 februárjában.

A vádlott 2018 márciusától kezdődően az utcán találkozva többször is szóváltásba keveredett a feleségével, és őt sörrel leöntötte, szidalmazta, megrángatta, bántalmazta, illetve megfenyegette azzal, hogy megöli. A vádlott ismerősein keresztül rendszeresen küldött szóbeli üzeneteket is a feleségének és a feleség élettársának, amelyekben mindkettőjüket megöléssel és veréssel fenyegette. A vádlott 2018. április 1-jén az utcán a felesége élettársát ököllel is megütötte, illetve megrángatta.

Ezt követően 2018. május 8-án a vádlott ittasan megjelent a kertészetben, ahol a felesége és annak élettársa éppen dolgozott, odafutott hozzájuk, szidalmazta őket, majd felesége élettársát fojtogatta, és ököllel megütötte.

A Battonyai Járási Ügyészség a vádlottat a bíróság elé állította, és a Battonyai Járásbíróság az ügyben két nappal az utolsó cselekmény elkövetése után – 2018. május 10-én - jogerős ítéletet hozott.