Időpontváltozás

A Szeghalmi Járásbíróság előtt Sz. M. vádlottal szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő 3.B.48/2018. számú büntetőügyben a 2018. 10. 16. napjának 8 óra 30 percére kitűzött első tárgyalás elhalasztásra került.

Az új időpont: 2019. január 17. napjának 8 óra 30 perce.

(A vádirati tényállás szerint a vádlott és élettársa 2018. március 19-én a délutáni órákban szóváltásba keveredett egy másik Okányban élő családdal, miután a gyermekeik összeverekedtek. A kiérkező szolgálatban lévő rendőrök felszólították a vádlottat és élettársát a cselekményük befejezésére. Mivel a vádlott élettársa a rendőri felszólításnak nem tett eleget, és passzív ellenállást tanúsított, ezért őt az eljáró rendőr, aki a bűncselekmény későbbi sértettje, elővezető fogással a rendőrségi szolgálati gépkocsihoz kísérte.

Eközben a vádlott a sértett mögé lépett, majd az intézkedő rendőrt a jobb vállánál megragadva hátrarántotta, miközben trágár szavakkal felszólította, hogy engedje el az élettársát. Ezzel egyidejűleg három alkalommal megrúgta a sípcsontján a sértettet.)