Változás az előkészítő ülés időpontjában

A Gyulai Járásbíróság előtt T. M. vádlott és társai ellen 11.B.97/2019. számon jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőügyben a 2019. november 19. napjának 9 óra 00 percére kitűzött előkészítő ülést a bíróság – a működésében felmerült objektív ok miatt – beállította.

Új időpontot a bíróság hivatalból fog majd kitűzni.

(A röviden összefoglalt vádirati tényállás szerint 2012-ben a gyermekkorúak és fiatalkorúak áldozattá és bűnelkövetővé válásának megelőzése érdekében meghirdetett állami támogatásra a vádlott – egy Békés megyei község polgármestereként – pályázatot nyújtott be. Azonban a vissza nem térítendő támogatást nem az engedélyezett felhasználási célra fordította. A projekt színlelt lebonyolítása érdekében különböző nonprofit szervezetekkel, gazdasági társaságokkal, illetve magánszemélyekkel kötött színlelt megállapodásokat, amelyben a II., III., IV., V., VI., VII., VIII. rendű vádlottak is részt vettek.

A pályázati program során – 2013. szeptember 6. és 2015. október 20. között – a vádlottak a költségvetést összesen 30.675.839,- forinttal károsították meg.)