Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2017. december 5., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
6.B.333/2017.
Tárgyalás helyszíne: 
5700 Gyula, Béke sgt. 38.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 
A röviden összefoglalt vádirati tényállás szerint a többszörös visszaesőnek minősülő I. r. vádlott 2014 novembere és 2015 novembere között a saját célú fogyasztáson és a baráti körében való ingyenes átadáson túl speed por kereskedelmével foglalkozott. A vádlott a kábítószer kereskedelemből befolyt összegekből tartotta fenn magát, tevékenysége rendszeres haszonszerzésre irányult.
Az I. r. vádlott – egy esetben a II. r. vádlott közreműködésével – 1-2 grammos adagokban értékesített amfetamint tartalmazó speed port a III.-VI. r. vádlottaknak és más személyeknek, grammonként 1.800,- 2.500,- ft körüli áron. Az eladásra kínált kábítószert a vádlott egy alkalommal Csongrádon, ezt követően Budapesten szerezte be ismeretlen személyektől. A kábítószert több esetben laktózzal hígította, így a beszerzési árnál magasabb összegért tudta továbbértékesíteni.
A rendőrség az I. r. vádlottnál 2015. november 27-én tartott házkutatás során lefoglalt összesen 49, 56 gramm speed port. Az I. r. vádlott által a fenti időszakban értékesített kábítószer amfetamin hatóanyag tartalma meghaladta a jelentős mennyiség felső határát. A lefoglalt kábítószert az I. r. vádlott szintén 1.800,- 2.500,- ft/gramm áron akarta értékesíteni.
A fentieken túl a IV. és V. r. vádlottak az I. r. vádlottól vásárolt kábítószer hatása alatt, bódult állapotban vettek részt személygépkocsival a közúti forgalomban.
Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: