Halált okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2020. június 23., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
Halált okozó testi sértés bűntette
Ügyszám: 
19.B.41/2020.
Tárgyalás helyszíne: 
Gyulai Törvényszék
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A röviden összefoglalt vádirati tényállás szerint a vádlott és egyik barátja – aki a bűncselekmény későbbi sértettje – 2018. július 16-án este a vádlott házánál együtt italoztak. Majd a vádlott egyre ingerültebb lett, ezért elzavarta a sértettet a házból. A sértett ittassága miatt a ház előtt az úttesten összeesett.

Ezt követően egy arra járó személygépkocsi utasai észrevették a magatehetetlenül fekvő sértettet, és levitték az útról. Mivel tudták, hogy a vádlott és a sértett barátok, így szóltak a vádlottnak is, hogy a sértett kint fekszik az utcán. Ezt követően ők távoztak a helyszínről.

A vádlott nem sokkal később kiment a sértetthez, és hosszan, súlyosan bántalmazni kezdte. Mikor a vádlott észlelte, hogy az ütések és rúgások után a sértett nem mozdul, megijedt és megpróbálta őt újraéleszteni, amellyel további sérülést okozott.

A mentősöket az időközben helyszínre érkező más személyek értesítették.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Kérjük, az előkészítő ülésen való részvételi szándékukat – a bírósági épületbe történő belépés biztosítása érdekében – előzetesen jelezzék a sajto@gyulait.birosag.hu e-mail címen.

Felhívja továbbá a bíróság a sajtó képviselőinek figyelmét arra is, hogy előzetesen tájékozódjanak a belépés feltételeiről az alábbi oldalon:

https://gyulaitorvenyszek.birosag.hu/sajtokozlemeny/20200602/2020-junius...

Eljáró bíróság: