Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége

Tárgyalás időpontja: 
2020. október 29., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége
Ügyszám: 
1.B.46/2020
Tárgyalás helyszíne: 
Szeghalmi Járásbíróság
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A röviden összefoglalt vádirati tényállás szerint I. r. vádlott betonüzem kezelői munkakörben dolgozott. A pozícióra II. r. vádlott vette fel, a megfelelő szakképesítéssel nem rendelkező I. r. vádlott betanításáról is ő gondoskodott, valamint munkaköre szerint ő felelt többek között a munkavédelmi és balesetvédelmi szabályok betartásáért is.

2019. szeptember 19-én a betonkeverő üzemben egy már korábban is előforduló meghibásodás miatt a gép puttonyában felhalmozódó sóderfelesleg kilapátolására volt szükség. I. r. vádlott a hiba elhárítása előtt elmulasztotta kikapcsolni a gépen az automata vezérlést, mely következtében a sóder kilapátolásában segédkező sértett testének egy része a gépbe szorult. A sértett több 8 napon belül és 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett a baleset során.

Megjegyzés: A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

Kérjük, az előkészítő ülésen való részvételi szándékukat – a bírósági épületbe történő belépés biztosítása érdekében – előzetesen jelezzék a sajto_bekes@gyulait.birosag.hu e-mail címen.

Felhívja továbbá a bíróság a sajtó képviselőinek figyelmét arra is, hogy előzetesen tájékozódjanak a belépés feltételeiről az alábbi oldalon:

https://gyulaitorvenyszek.birosag.hu/sites/default/files/field_attachmen...

https://gyulaitorvenyszek.birosag.hu/sites/default/files/field_attachmen...

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: