Jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2020. október 27., kedd 09.30
Ügy tárgya: 
Jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
9.B.97/2019
Tárgyalás helyszíne: 
Gyulai Járásbíróság
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A röviden összefoglalt vádirati tényállás szerint 2012-ben a gyermekkorúak és fiatalkorúak áldozattá és bűnelkövetővé válásának megelőzése érdekében meghirdetett állami támogatásra a vádlott – egy Békés megyei község polgármestereként – pályázatot nyújtott be. Azonban a vissza nem térítendő támogatást nem az engedélyezett felhasználási célra fordította. A projekt színlelt lebonyolítása érdekében különböző nonprofit szervezetekkel, gazdasági társaságokkal, illetve magánszemélyekkel kötött színlelt megállapodásokat, amelyben a II., III., IV., V., VI., VII., VIII. rendű vádlottak is részt vettek. A pályázati program során – 2013. szeptember 6. és 2015. október 20. között – a vádlottak a költségvetést összesen 30.675.839,- forinttal károsították meg.

Megjegyzés: A bíróság az ügyben folytatólagos tárgyalást tart. A bizonyítási eljárás tanúk kihallgatásával folytatódik.

Kérjük, a tárgyaláson való részvételi szándékukat – a bírósági épületbe történő belépés biztosítása érdekében – előzetesen jelezzék a sajto_bekes@gyulait.birosag.hu e-mail címen.

Felhívja továbbá a bíróság a sajtó képviselőinek figyelmét arra is, hogy előzetesen tájékozódjanak a belépés feltételeiről az alábbi oldalon:

https://gyulaitorvenyszek.birosag.hu/sites/default/files/field_attachmen...

https://gyulaitorvenyszek.birosag.hu/sites/default/files/field_attachmen...

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: