Emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2020. november 24., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények
Ügyszám: 
13.B.42/2020.
Tárgyalás helyszíne: 
Gyulai Törvényszék
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A röviden összefoglalt vádirati tényállás szerint a két vádlott élettársi kapcsolatban állt, és a későbbi sértett közvetlen szomszédságában éltek. Az idős, különböző betegségekben szenvedő sértett ingatlanánál 2018. november 13-án 18 óra körül megjelentek a vádlottak rablási szándékkal. Az I. rendű vádlott bejutott a házba, és egy vascsővel bántalmazta az asztalnál ülő sértettet pénzt követelve, majd felráncigálta és kilökte a folyosóra, ahol tovább bántalmazta. A II. rendű vádlott ezalatt a bejárati ajtónál várakozott. Az I. rendű vádlott átkutatta a házat, és kiadogatott húst, tűzifát a II. rendű vádlottnak, aki távozott a helyszínről. Az I. rendű vádlott folytatta a kutatást a házban, és telefont, ékszekeret, készpénzt vett magához. Ezután az I. rendű vádlott a sértettet megkötözte, és az éjszakát a házban töltötte, miközben a sértett a fűtetlen veranda padlóján feküdt. November 14-én 6 óra körül elhagyta az I. rendű vádlott a házat, és a sértettet otthagyta a verandán.

Megjegyzés: A bíróság az ügyben folytatólagos tárgyalást tart.

Kérjük, a tárgyaláson való részvételi szándékukat – a bírósági épületbe történő belépés biztosítása érdekében – előzetesen jelezzék a sajto_bekes@birosag.hu e-mail címen.

Felhívja továbbá a bíróság a sajtó képviselőinek figyelmét arra is, hogy előzetesen tájékozódjanak a belépés feltételeiről az alábbi oldalon:

https://gyulaitorvenyszek.birosag.hu/sites/default/files/field_attachmen...

https://gyulaitorvenyszek.birosag.hu/sites/default/files/field_attachmen...

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: