Vesztegetés bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2020. december 1., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Vesztegetés bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
19.B.124/2020.
Tárgyalás helyszíne: 
Gyulai Törvényszék
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A röviden összefoglalt vádirati tényállás szerint az I. r. vádlott 2018 februárjában elhatározta, hogy interneten keresztül, más személyek tudta és beleegyezése nélkül, neveiket és adataikat felhasználva mobiltelefonokat rendel a sértettől anélkül, hogy vételárukat kiegyenlítené.

A megrendelt telefonokat a futárként dolgozó II. r. vádlott szállította ki, akivel I. r. vádlott már az első telefon kiszállításakor közölte, hogy a telefonokat valójában nem a csomagon megrendelő személy rendelte, hanem ő. Annak érdekében, hogy II. r. vádlott a munkaköri kötelezettségeit megszegje és átadja részére a mobiltelefonokat, I. r. vádlott pénzt ajánlott fel II. r. vádlottnak, aki azt elfogadta és átadta a készülékeket I. r. vádlott részére. Ezt követően a megrendelések kiszállításai napján I. r. vádlott felhívta II. r. vádlottat, hogy a más nevére rendelt telefonokat az ő lakcímére szállítsa ki.

II. r. vádlott ezen cselekményeivel összesen 90.000 Ft vagyoni előnyre tett szert.

III. r. vádlott – aki egy mobilszaküzletet működtetett - áron alul megvette I. r. vádlottól az általa is tudottan bűncselekményből származó mobiltelefonokat, majd azokat ismeretlen személyek részére továbbértékesítette.

A vádlottak a bűncselekmények elkövetésével összesen 1.415.882,- forint kárt okoztak a sértettnek.

Megjegyzés: A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

Kérjük, az előkészítő ülésen való részvételi szándékukat – a bírósági épületbe történő belépés biztosítása érdekében – előzetesen jelezzék a sajto_bekes@birosag.hu e-mail címen.

Felhívja továbbá a bíróság a sajtó képviselőinek figyelmét arra is, hogy előzetesen tájékozódjanak a belépés feltételeiről az alábbi oldalon:

https://gyulaitorvenyszek.birosag.hu/sites/default/files/field_attachmen...

https://gyulaitorvenyszek.birosag.hu/sites/default/files/field_attachmen...

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: