Kifosztás bűntettének kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2021. június 21., hétfő 11.00
Ügy tárgya: 
Kifosztás bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
23.B.58/2021.
Tárgyalás helyszíne: 
Békéscsabai Járásbíróság
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A röviden összefoglalt vádirati tényállás szerint I. r. vádlott és anyósa, II. r. vádlott 2019. február 21-én bementek az idős sértett udvarára, ahol összetalálkozva a sértettel, I. r. vádlott álnéven bemutatkozott és valótlanul azt állította a sértettnek, hogy az Európai Unió munkatársaként olyan 80 év feletti személyek felkutatását végzi, akik felújításra szoruló épületben laknak, és azok renoválását az Unió ingyenesen elvégzi. Amíg I. r. vádlott elterelte a sértett figyelmét, addig II. r. vádlott a lakóházban kutatást végzett, azonban a sértett pénzét és aranyékszereit nem találta meg. Eközben megérkezett a sértett gondozója, aki kérdőre vonta az I. r. vádlottat, majd kihívta a rendőrséget.

Megjegyzés: A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

Kérjük, az előkészítő ülésen való részvételi szándékukat – a bírósági épületbe történő belépés biztosítása érdekében – előzetesen jelezzék a sajto_bekes@birosag.hu e-mail címen.

Felhívja a bíróság a sajtó képviselőinek figyelmét, hogy előzetesen tájékozódjanak a belépés feltételeiről az alábbi oldalon:

https://gyulaitorvenyszek.birosag.hu/sites/default/files/field_attachmen...

https://gyulaitorvenyszek.birosag.hu/sites/default/files/field_attachmen...

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: