Csalás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2021. július 13., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Csalás bűntette
Ügyszám: 
13.B.48/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Békéscsabai Járásbíróság
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A röviden összefoglalt vádirati tényállás szerint a vádlott 2017 májusában egy internetes oldalon használt személygépkocsit kínált eladásra álnéven, amellyel valójában nem rendelkezett. A sértett a hirdetés elolvasása után felvette a kapcsolatot telefonon a vádlottal, aki magát egy autókereskedő cég résztulajdonosának kiadva, a hirdetésben szereplő gépjárműhöz hasonló használt személygépkocsi Magyarországra történő szállítását és forgalomba helyezését ajánlotta kedvező áron. Megállapodtak a sértettel, hogy cégétől a sértett megrendel 3.000.000 forint vételárért egy használt személygépjárművet. A vádlott 55% vételárelőleg átutalására vette rá az ajánlatot elfogadó sértettet, majd különböző kifogásokra hivatkozva hitegette a gépkocsit szállításának időpontja tekintetében, és miután a sértett a kifizetett előleg visszafizetését követelte, elérhetetlenné vált. A vádlott megtévesztő magatartásával 1.714.183 forint kárt okozott a sértettnek.

Megjegyzés: A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

Kérjük, az előkészítő ülésen való részvételi szándékukat – a bírósági épületbe történő belépés biztosítása érdekében – előzetesen jelezzék a sajto_bekes@birosag.hu e-mail címen.

Felhívja a bíróság a sajtó képviselőinek figyelmét, hogy előzetesen tájékozódjanak a belépés feltételeiről az alábbi oldalon:

https://gyulaitorvenyszek.birosag.hu/sites/default/files/field_attachmen...

https://gyulaitorvenyszek.birosag.hu/sites/default/files/field_attachmen...

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Eljáró bíróság: