Emberölés bűntettének kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2022. február 3., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
19.B.237/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Gyulai Törvényszék
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A röviden összefoglalt vádirati tényállás szerint a vádlott és ikertestvére, a sértett 2020. július 25-én születésnapjukat ünnepelték albérletükben több más személy társaságában. Az ünneplés során jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztottak. A hajnali órákban a sértett és az egyik vendég a ház földszinti szobájában beszélgettek, amikor megjelent a vádlott, hogy ő ott szeretne lefeküdni aludni. A sértett megkérte a vádlottat, hogy menjen fel az emeleti szobába, azonban a vádlott erre nem volt hajlandó. Szóváltás alakult ki közöttük, a sértett ki akarta tolni testvérét a szobából, majd összeverekedtek. A verekedés alatt a vádlott többször azt kiabálta a sértettnek, hogy „Megöllek, leszúrlak!”. Ezt követően a vádlott a konyhába rohant, kivett a fiókból egy kétágú húsvillát, majd megszúrta a sértettet a mellkasa bal oldalán. A többi szúrási kísérletet a sértett elhárította, és folytatták a dulakodást. A sértett ezt követően kitántorgott az udvarra és összeesett. A helyszínen lévők személygépkocsiba tették és bevitték a kórházba. A rendőrség kiérkezéséig a vádlott megpróbálta rábeszélni az egyik ott tartózkodót, hogy mondja azt, baleset történt.

Megjegyzés: A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

Kérjük, az előkészítő ülésen való részvételi szándékukat – a bírósági épületbe történő belépés biztosítása érdekében – előzetesen jelezzék a sajto_bekes@birosag.hu e-mail címen.

Felhívja a bíróság a sajtó képviselőinek figyelmét, hogy előzetesen tájékozódjanak a belépés feltételeiről az alábbi oldalakon:

https://gyulaitorvenyszek.birosag.hu/sites/default/files/field_attachmen...

https://gyulaitorvenyszek.birosag.hu/sites/default/files/field_attachmen...

https://gyulaitorvenyszek.birosag.hu/sites/default/files/field_attachmen...

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: