Fegyveresen elkövetett rablás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2022. április 27., szerda 10.30
Ügy tárgya: 
Fegyveresen elkövetett rablás bűntette
Ügyszám: 
3.B.88/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Battonyai Járásbíróság
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A röviden összefoglalt vádirati tényállás szerint a vádlott és ismeretlen társa – egy tippadást követően - parókában, álbajuszban, sötét színű rendőrségi gyakorló egyenruhára hasonlító ruhában, baseball sapkában, valamint gumikesztyűt viselve megjelentek 2008. augusztus 15-én reggel egy cég irodájában, ahol a vádlott társa egy fegyvernek látszó tárgyat a kezében tartva közölte az irodában tartózkodó sértettel, hogy „Ez rablás!” és adja oda a pénzt. Miután a sértett közölte, hogy a pénz a páncélszekrényben van, a vádlott társa a fegyvernek látszó tárgyat a sértett arcához nyomta, és őt maga előtt tolva a páncélszekrényhez vezette. A sértett a páncélszekrényt kinyitotta, majd a vádlott az ott talált készpénzből közel 570.000 forintot egy táskába pakolt. Ezt követően a megkötözött sértettet bezárták a mosdóba, majd gépkocsival elhajtottak a helyszínről.

A vádlott és társa mintegy 570.000 forint kárt okozott a Kft.-nek. A sértett az összekötözés folytán 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Megjegyzés: A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

Kérjük, az előkészítő ülésen való részvételi szándékukat – a bírósági épületbe történő belépés biztosítása érdekében – előzetesen jelezzék a sajto_bekes@birosag.hu e-mail címen.

Felhívja a bíróság a sajtó képviselőinek figyelmét, hogy előzetesen tájékozódjanak a belépés feltételeiről az alábbi oldalakon:

https://gyulaitorvenyszek.birosag.hu/sites/default/files/field_attachmen...

https://gyulaitorvenyszek.birosag.hu/sites/default/files/field_attachmen...

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: