Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2022. április 28., csütörtök 10.00
Ügy tárgya: 
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette
Ügyszám: 
19.B.16/2022
Tárgyalás helyszíne: 
Gyulai Törvényszék
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A röviden összefoglalt vádirati tényállás szerint a vádlott az édesanyjával élt, aki ragaszkodásával és gondoskodásával kisajátította és teljesen irányítása alá vonta a vádlottat. A vádlott szeretett volna már elköltözni az édesanyjától, önálló életre vágyott, azonban az édesanyja ezt nem engedte. A sértetti ellenállás miatt a vádlottban az érzelmi feszültség folyamatosan fokozódott.

2020. július 16-án reggel az édesanya (a sértett) a számítógép előtt ült, amikor a vádlott elkérte tőle az albérlőik telefonszámát. A sértett szóvá tette a vádlottnak, hogy „miért nem tud várni”, majd miközben felírta egy cetlire a telefonszámokat, a vádlott által flegmának ítélt megjegyzéseket tett.

A vádlott ezen feldühödött, és több alkalommal megütötte a sértettet, aki az ütések hatására a földre esett. A vádlott ezt követően magához vett a konyhából egy disznóvágáskor használatos kést, majd visszatért a szobába és több alkalommal megszúrta a sértettet.

A sértett a bántalmazás következtében elhalálozott. A vádlott a holttestet az udvaron ásott gödörbe temette. Ezt követően megreggelizett, majd mivel arra az álláspontra jutott, hogy úgysem tudja ezt megúszni, tettét bevallotta a rendőrségen.

Megjegyzés: A bíróság az ügyben határozatot hirdet.

Kérjük, a határozathirdetésen való részvételi szándékukat – a bírósági épületbe történő belépés biztosítása érdekében – előzetesen jelezzék a sajto_bekes@birosag.hu e-mail címen.

Felhívja a bíróság a sajtó képviselőinek figyelmét, hogy előzetesen tájékozódjanak a belépés feltételeiről az alábbi oldalakon:

https://gyulaitorvenyszek.birosag.hu/sites/default/files/field_attachmen...

https://gyulaitorvenyszek.birosag.hu/sites/default/files/field_attachmen...

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: