Kifosztás bűntette és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2022. június 21., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Kifosztás bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
1.B.17/2022
Tárgyalás helyszíne: 
Békési Járásbíróság
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A röviden összefoglalt vádirati tényállás szerint a vádlott 2022. január 20-án a bankban tartózkodott, ahol felfigyelt az előtte ügyet intéző, idős, mozgásában korlátozott sértettre. A sértett 545.000 forint készpénzt vett fel, majd távozást követően azt a kerékpárja oldalkosarában lévő szatyorba tette és lassan tekerve elindult a bicikliúton. A vádlott látva, hogy a sértett hova tette a felvett összeget, odalépett az előtte elhaladó sértetthez és kivette az szatyorból a pénzt tartalmazó borítékot, majd elfutott a helyszínről.  A vádlott ezt követően a tartózkodási helyére ment, ahol egy ismerősével két karton cigarettát hozatott az eltulajdonított összeg egy részéből. A sértett a bűncselekményt követően visszament a bankba és jelezte az ügyintézőnek a történteket. A kiérkező rendőrök azonosítást követően elfogták a vádlottat, és a cigarettavásárlást követően megmaradt összeget visszaadták a sértettnek.

A vádlott 2022. január 28-án a patikában vásárolt. Figyelemmel arra, hogy a patikában már zárásra készültek, a 366.000 forintnyi napi bevételt a kiszolgálást végző dolgozó már korábban összegyűjtötte és a kassza mögötti pultra helyezte. A vádlott 10.000 forintos bankjeggyel fizetett, azonban mivel a kasszából nem tudott volna visszaadni, a dolgozó a bankjegy felváltása céljából átment a patika hátsó helyiségébe. A vádlott – kihasználva a kiszolgáló pillanatnyi távollétét – belépett a kassza mögötti térbe és magához vette a napi bevételt, majd miután a visszajárót is megkapta, elhagyta a gyógyszertárat.

A vádlott elfogását megelőzően elköltötte az eltulajdonított összeget, így a kár nem térült meg.

Megjegyzés: A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

Kérjük, az előkészítő ülésen való részvételi szándékukat – a bírósági épületbe történő belépés biztosítása érdekében – előzetesen jelezzék a sajto_bekes@birosag.hu e-mail címen.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: