Életveszélyt okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2022. szeptember 7., szerda 13.30
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Ügyszám: 
14.B.53/2022
Tárgyalás helyszíne: 
Gyulai Törvényszék
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A röviden összefoglalt vádirati tényállás szerint a vádlott 2021. június 12-én egy söröző kerthelyiségében zenét szolgáltatott, amikor az ittas állapotban lévő, dülöngélve közlekedő sértett több alkalommal is nekiment a vádlott szintetizátora melletti hangfalnak, majd azt fel is borította. A vádlott ekkor hangosan számon kérte a sértettet, majd a mellkasánál meglökte. A lökés ereje és a részegségéből eredő egyensúlyzavara miatt a sértett hátratántorodott, hanyatt esett, fejét a kerthelyiség térburkolatába ütötte és elvesztette az eszméletét. Ezt követően a sértettet kórházba szállították, ahonnan ellátás után hazaengedték.

A sértett két nap múlva nem múló fejfájása miatt visszament az egészségügyi intézménybe, ahol koponyacsonttörést állapítottak meg nála és megműtötték. Két héttel később a műtéti szövődmények következtében a sértettet újra meg kellett operálni.

Megjegyzés: A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

Kérjük, az előkészítő ülésen való részvételi szándékukat – a bírósági épületbe történő belépés biztosítása érdekében – előzetesen jelezzék a sajto_bekes@birosag.hu e-mail címen.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: