Kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2023. január 18., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
Kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
19.B.198/2022
Tárgyalás helyszíne: 
Gyulai Törvényszék
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A röviden összefoglalt vádirati tényállás szerint a vádlott 2019 és 2021 között lakóhelyén, valamint a környező településeken több személynek értékesített és kínált speedet, marihuánát és hópihének, kristálynak, herbálnak, illetve spurinak nevezett bódító hatású anyagokat. A vádlottnál a házkutatás során jelentős mennyiségű kábítószert és a jelentős mennyiséget el nem érő, azonban a csekély mennyiséget meghaladó pszichoaktív anyagot foglalt le a nyomozó hatóság. A terhelt a terjesztői magatartás mellett ezen anyagokat maga is fogyasztotta.

Ezen túlmenően a vádlott 10 hónapon keresztül, szinte napi rendszerességgel értékesített vagy adott át ingyen kábítószert és bódító hatású anyagot egy fiatalkorú személynek, esetenként a vádlott kiskorú gyermekének felügyeletéért cserébe.

A vádlott a rendszeresnek tekinthető kábítószer-fogyasztási magatartásával, szokásaival, valamint azzal, hogy a lakcímén lefoglalt kábítószert és pszichoaktív anyagot a kiskorú gyermeke számára is hozzáférhető helyen tartotta, veszélyeztette a kiskorú gyermeke egészséges testi, értelmi és érzelmi fejlődését.

Megjegyzés: A bíróság az ügyben előkészítő ülést tart.

Kérjük, az előkészítő ülésen való részvételi szándékukat – a bírósági épületbe történő belépés biztosítása érdekében – előzetesen jelezzék a sajto_bekes@birosag.hu e-mail címen.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: